В Угорщині стартували багатонаціональні навчання «Сейбер Гардіан-2021» за участю українських десантників

Новини
Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

В Угорщині почалася активна фаза багатонаціонального навчання «Сейбер Гардіан-2021», в яких Україну представляє ротна тактична група 13-го окремого десантно-штурмового батальйону імені Героя України полковника Тараса Сенюка 95-ї окремої десантно-штурмової бригади десантно-штурмової військ ЗС України.

Про це повідомляє Генштаб Збройних Сил України.

Як зазначається, 1 червня українські військові вийшли в район виконання завдання і закріпилися на бойових позиціях. Перекрили всі можливі підходи противника інженерними загородженнями, замаскували бойову техніку і облаштували позиції, виставили патрулі та спостережні пости, організували взаємодію зі штабом батальйону «Bluefor».

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Приблизно о 17:00, почалися перші «бойові зіткнення». Так, поблизу одного із спостережних пунктів було виявлено дозор «Opfor» в складі однієї одиниці бойової техніки та 12-ти піхотинців.

Розпочався бій, в ході якого противник внаслідок значних втрат був змушений відступити. Наші військовослужбовці залишились у повному складі.

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Сьогодні, о 6:40 ранку, на позиції наших десантників висунувся підрозділ противника у складі 4-х бойових машин піхоти «М-113».

Протягом кількох хвилин, влучним вогнем гранатометів та стрілецької зброї усі машини та особовий склад противника було знищено. Наші війська втратили одну одиницю бойової техніки, яка перекривала шляхи відступу противнику.

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

«Завдяки ефективній взаємодії з вищим штабом, командуванням «Bluefor» до місця зіткнення для можливої допомоги було оперативно спрямовано резерв з підтримкою авіації. Але український десант впорався самостійно», – зазначили в Генштабі ЗСУ.

Нагадаємо:

  • Українські військовослужбовці були задіяні в окремих заходах під час масштабних багатонаціональних навчань Defender Europe 21 («Захисник Європи-21»), в яких брали участь понад 30 тисяч військових із 25 країн. Навчання відбувалис з початку травні до червня на території 13 країн під керівництвом Сухопутних сил США в Європі.