На Донбасі окупанти вдарили з артилерії по приватному сектору Авдіївки

Новини
Фото: facebook.com/pressjfo.news

На Донбасі 1 липня російські окупанти обстріляли з 122-мм артилерійських систем та мінометів калібру 120 мм приватний сектор Авдіївки. Один житловий будинок зруйнований, кілька пошкоджені. На щастя, ніхто з мирних жителів не постраждав.

Про це повідомляє штаб Операції об’єднаних сил (ООС).

«1 липня починаючи з 06:15, протягом двох годин було зафіксовано вісім інтенсивних обстрілів в напрямку населеного пункту Авдіївка із застосуванням при цьому заборонених до розміщення на лінії зіткнення 122-мм артилерійських систем та мінометів калібру 120 мм. Збройні формування Російської Федерації та їх найманці вели вогонь з окупованих населених пунктів Яковлівка, Мінеральне та Макіївка. Крім того, зафіксовано ведення вогню з території шахти ім. Засядька», – йдеться у повідомленні.

Фото: facebook.com/pressjfo.news

Як зазначається, внаслідок обстрілів постраждало кілька приватних осель місцевих мешканців. Один будинок зруйновано пожежею. Мінами та снарядами пошкоджені прилеглі домогосподарства. На щастя, ніхто з мирних жителів не постраждав.

Фото: facebook.com/pressjfo.news

У штабі ООС вважають, що метою дій проросійських найманців є провокування підрозділів ЗС України на відкриття вогню у відповідь та створення інформаційних прецедентів для формування порядку денного найближчого засідання ТКГ, що відбудеться 6-7 липня поточного року.

Фото: facebook.com/pressjfo.news

«Агресивні дії окупантів спрямовані на фабрикування фейків щодо руйнування цивільної інфраструктури на тимчасово окупованих територіях та оприлюднення їх на різних міжнародних майданчиках з метою формування у світової спільноти викривленого уявлення про події на Сході України. Подібні пропагандистські кліше активно поширюються останнім часом як ватажками НЗФ, так і високопоставленими російськими політиками. У зв’язку з цим, обстріли з боку окупантів супроводжуються інтенсивними інформаційними «вкидами» зі звинуваченнями в обстрілах з боку українських військових. Такі дії збройних формувань РФ на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей суперечать будь-яким нормам і правилам ведення війни», – наголосили у штабі.

Фото: facebook.com/pressjfo.news

Про порушення режиму припинення вогню Українська сторона СЦКК проінформувала СММ ОБСЄ.

Фото: facebook.com/pressjfo.news