Зеленський передасть Байдену списки українських політв’язнів та зниклих безвісти – Денісова

Новини
Людмила Денісова, Уповноважена Верховної Ради з прав людини Фото: Facebook Людмила Денісова

Президент України Володимир Зеленський під час візиту до США, де запланована його зустріч із президентом Джо Байденом, представить список українських політв’язнів, полонених та зниклих безвісти на Донбасі і в окупованому Криму.

Про це повідомила уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова в ефірі телеканалу «Україна 24», передає Центр журналістських розслідувань.

«Я знаю, що президенту готували всі ці списки: всіх і зниклих безвісти, і заручників, військовополонених та політв’язнів. Знаю, що президент відвезе їх до Америки. Думаю, що всі ці питання там порушуватимуться і обговорюватимуться. І тому може щось буде дуже цікаве для цих всіх людей і для нас щодо повернення і обміну» , – сказала Денісова.

Як повідомляє Офіс президента України, Володимир Зеленський та його дружина Олена Зеленська вже прибули до Вашингтона в межах робочого візиту президента України до США на запрошення президента Джозефа Байдена.

«На порядку денному візиту – зустріч лідерів двох країн у форматі віч-на-віч та в розширеному складі делегацій. Також відбудеться низка важливих зустрічей президента України з американськими високопосадовцями. Як планується, представники України та США підпишуть низку документів. Програма візиту розрахована на декілька днів і охопить низку міст на Східному та Західному узбережжях США», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо:

  • За даними уповноваженої Верховної Ради з прав людини, зниклими безвісти на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей вважаються 258 осіб, в тому числі 67 військовослужбовців і резервістів. В окупованому Криму жертвами насильницьких зникнень стали щонайменше 44 особи.