ВДК «Новочеркасск» ЧФ РФ ознайомився з майбутнім театром воєнних дій в Азовському морі – Андрій Клименко

Новини
ВДК "Новочеркасск" у Керченській протоці 11.12.2021 Фото: Facebook Andrii Klymenko

РФ здійняла галас через українське судно «Донбас» поблизу Керченської протоки для того, аби прикрити присутність там великого десантного корабля (ВДК) «Новочеркасск» Чорномоського флоту.

Фото проходження ВДК «Новочеркасск» через Керченську протоку навів Андрій Клименко, головний редактор порталу BlackSeaNews. 

«11.12.2021 вдень в Керченській протоці було зафіксовано проходження з Азовського моря до Чорного великого десантного корабля (ВДК) Чорноморського флоту РФ «Новочеркасск» (бортовий №142)», – написав Клименко.

Він зауважив, що великі десантні кораблі ЧФ РФ – дуже нечасті гості в Азовському морі. Експерт зробив висновок, що ВДК знайомився з майбутнім театром воєнних дій.

ВДК «Новочеркасск» у Керченській протоці 11.12.2021 Фото: Facebook Andrii Klymenko

За повідомленням Міноборони РФ, 7 грудня 2021 року  два ВДК ЧФ РФ – «Новочеркасск» і «Цезарь Куников» завантажували десант в Севастополі. 

«Екіпажі великих десантних кораблів (ВДК) Чорноморського флоту (ЧФ) «Цезар Куніков» та «Новочеркаськ» завантажили військову техніку та особовий склад підрозділів морської піхоти у твіндеки. Захід пройшов у Севастополі у бухті Козача відповідно до плану бойової підготовки сил флоту», – сказано у повідомленні МО РФ. 

Також росіяни повідомили, що наступним етапом бойової підготовки екіпажів кораблів з підрозділами морської піхоти мала бути висадка морського десанту на міжвидовому полігоні «Опук» в окупованому Криму.

«Однак насправді ВДК «Цезарь Куников» 08.12.2021 вже був у Босфорі. А «Новочеркасск» 11.12.2021 виявився на виході з Азовського моря», – зазначає Андрій Клименко. 

Він робить висновок, що істерика ФСБ і російських медіа навколо перебування пошуково-рятувального судна «Донбас» ВМС України поблизу Керченської протоки була прикриттям присутності в Азовському морі БДК «Новочеркасск».

Нагадаємо: 

  • Міністр оборони України назвав черговим інформаційним вкидом з боку Росії повідомлення ФСБ РФ про начебто існуючу загрозу  безпеці судноплавства з боку пошуково-рятувального судна  ВМС України «Донбас» в Азовському морі. 
  • РФ повідомила про перекриття більшої частини Азовського моря нібито для проведення артилерійських стрільб, створивши таким чином значні перешкоди для вільного судноплавства.