YouTube видаляє канали окупантів на Донбасі

Новини

Відеохостинг YouTube видалив канал пропагандистського агентства російської окупаційної адміністрації тимчасово окупованої території Луганської області «Луганський Інформаційний Центр» (ЛИЦ), а також канали «Державної телерадіокомпанії ЛНР» і так званої «Народної міліції ЛНР» – російського окупаційного контингенту на ТОТ Луганської області. 

Про це повідомив головний редактор ЛИЦ Сергій Мєшковий.

«Минулої ночі було видалено канал «Луганського Інформаційного Центру» в популярному відеохостингу YouTube, при чому це було зроблено вкрай безцеремонно, без попереджень та повідомлень. За що, чому, як – незрозуміло», – поскаржився Мєшковий.

За його словами, канал був видалений так, ніби його не існувало, і в пошуку він не відображається. 

Керівництво пропагандистського ресурсу «розбирається в ситуації», та направила листа до техпідтримки відеохостингу.

Головред ЛИЦ також повідомив, що минулої ночі YouTube також видалив канали пропагандистської «Державної телерадіокомпанії ЛНР» і так званої «Народної міліції ЛНР» – російського окупаційного контингенту на ТОТ Луганської області.

Мєшковий переживає, що з доступу навіки зникли кілька тисяч записів брифінгів ЛИЦ за сім років. 

Крім того, YouTube заблокував канали «Міністерства інформації ДНР» – пропагандистського органу російських окупантів на ТОТ Донецької області,  та «Управління Народної міліції ДНР» – російського окупаційного контингенту на ТОТ Донецької області. Про це повідомив у п’ятницю очільник «Мінинформу ДНР» Ігор Антіпов.

Сергій Мєшковий – кримський журналіст, який допомагав «слідству» ФСБ фабрикувати справу проти українського журналіста Миколи Семени. Останні роки співпрацює з російськими пропагандистськими ресурсами на ТОТ Луганської області. 

  • Адміністрація відеохостингу YouTube у вересні 2021 року видалила за поширення дезінформації про COVID-19 два німецьких канали російського державного медіахолдінгу RT.
  • У травні 2020 року відеосервіс Youtube видалив акаунти і весь відеоконтент російського пропагандистського телеканалу «Крым 24». Також Youtube видалив контент ресурсів Anna news і News Front.
  • 28 липня 2020 року YouTube заблокував акаунт онлайн-телеканалу «Царьград ТВ», що належить причетному до захоплення Криму Росією російському «православному олігархові» Костянтину Малофєєву.
  • У березні 2021 року YouTube встановив попередження та почав маркувати російський пропагандистський фільм «Крим. Шлях на Батьківщину» про окупацію півострова Росією як «неприйнятне або образливе» відео.