Засновник Gulagu.net повідомив, що його можуть вбити на замовлення РФ

Новини
Володимир Осєчкін, фото: facebook

Засновник російського правозахисного проєкту Gulagu.net Володимир Осєчкін заявив, що отримав інформацію про ймовірні напад на себе та вбивство на замовлення російських спеслужб. Його організація викриває катування у в’язницях.

Про це він повідомив у facebook.

«Джерело в Чеченській діаспорі у Франції розповіло про спробу деяких сил із «Президент-готелю» у Москві знайти виконавця в середовищі емігрантів із ЧР і озвучило суму замовлення у розмірі €100,000 за напад та вбивство. Інше джерело з Москви вчора розповіло, що один із співробітників Головного оперативного управління ФСВП (Федеральна служба виконання покарань — ред.), перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, повідомив про те, що у ФСВП і ФСБ зрозуміли, що Володимир і Gulagu.net не зупиняться, і через негласних агентів у середовищі вихідців з Північного Кавказу знайшли виконавців та найближчим часом Володимира Осєчкіна «ліквідують», — написав Володимир Осєчкін.

Усю отриману від джерел інформацію чоловік уже передав до французької поліції.

Володимир Осечкін — російський правозахисник, який після відкриття в Росії щодо нього справи через нібито шахрайство у 2015 році покинув батьківщину. Нині він проживає у Франції, звідки й координує роботу правозахисного проєкту, що викриває факти катувань у російських в’язницях, повідомляє zmina.info.

Торік росіянин допоміг вивезти з РФ декілька великих архівів відео, на яких зафільмували катування в’язнів на Камчатці, Забайкаллі, в Красноярську та Приморському краї. Внаслідок цього російські правоохоронці були змушені відкрити щонайменше 17 кримінальних справ.

Нагадаємо:

  • Правоохоронці АРК відкрили додаткове кримінальне провадження за фактом скоєння воєнного злочину у зв’язку із застосуванням тортур співробітниками ФСБ до затриманого 17 грудня в окупованому Криму мешканця міста Старий Крим Нарімана Аметова. Раніше було відкрито провадження за фактом незаконного проникнення в житло та позбавлення волі Аметова.