Пєсков спростував, що Путін 9 травня може оголосити війну Україні та мобілізацію в рф

Новини
Президент РФ Володимир Путін и його речник Дмитро Пєсков Фото: ТАСС

Прес-секретар президента рф Дмитро Пєсков назвав нісенітницею повідомлення про те, що Володимир Путін 9 травня може оголосити війну Україні, а також загальну мобілізацію у росії.

Про це Пєсков заявив, відповідаючи на запитання журналістів, якою є ймовірність того, що президент рф Володимир Путін може оголосити війну Україні 9 травня, передає агентство Інтерфакс.

«Ніякий (ймовірності – ред.). Ми вже відповіли на це запитання. Ні, це нісенітниця», – сказав прес-секретар голови Кремля.

Пєсков також спростував повідомлення про те, що в росії 9 травня буде оголошена загальна мобілізація.

На запитання журналістів, чи варто прислухатися до повідомлень західних ЗМІ про те, що 9 травня російське керівництво може ухвалити якесь рішення щодо «спеціальної військової операції» в Україні і навіть може оголосити мобілізацію в росії, Пєсков сказав: «Ні, не варто».

«Це неправда, це нісенітниця», – сказав прес-секретар російського президента.

Як повідомлялося, 3 травня видання CNN з посиланням на думки західних чиновників опублікувало інформацію, що президент рф Володимир Путін має кілька сценаріїв на 9 травня: він може офіційно оголосити війну Україні та мобілізацію в росії, або анексувати «ЛДНР» і проголосити «Херсонську народну республіку».

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter