Колаборант з Криму і «регіонал» з Запоріжжя. Гауляйтеру Балицькому призначили заступників

Новини
балицкий

Колишньому народному депутату Верховної Ради України, а нині гауляйтеру Запорізької області Євгену Балицькому призначили двох заступників. Це колаборант з окупованого Криму, ексдепутат Держдуми рф та «ексвіцеспікер Госсовєта Криму» Андрій Козенко та ексзаступник голови Запорізької обласної державної адміністрації, член «партії регіонів» Віктор Ємельяненко.

Про це пише Центр журналістських розслідувань.

Андрея Козенка «призначили контролювати» економіку окупованої частини Запорізької області.

Козенко після окупації Криму обіймав посаду заступника голови «Государственного совета», а в 2016 році отримав мандат «депутата» Держдуми рф від партії «Єдиная Росія».

Читайте також: Вибори до Держдуми: кримські корупціонери замість кримських колаборантів

Віктор Ємельяненко буде відповідати «внутрішню політику».

Він відомий жителям Запорізької області. Народився в Оріхівському районі. З 2011 до 2014 року обіймав посаду заступника голови Запорізької обласної державної адміністрації (головою був «регіонал» Олександр Пеклушенко).

Ємельяненко був противником Революції Гідності і вимагав покарання для активістів.

Нагадаємо, Балицький був фігурантом розслідування ЦЖР ще у 2017 році: нардеп часто їздив до окупованого Криму, де має апартаменти у в готельному комплексі «Аквамарин», що належить біглому ексміністру оборони України Олександру Лебедєву. Його син Олександр отримав російське громадянство і вів бізнес у Севастополі.

26 травня 2022 року Балицькому було повідомлено про підозру у колабораційній діяльності.

Матеріал підготовлений ГО «Інформаційний прес-центр» в рамках проекту IWPR за підтримки Європейського Союзу та МЗС Норвегії.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter