ЗСУ продовжують наступ на Херсонщині, війська рф намагаються їх уповільнити ударами вздовж Інгульця – розвідка Британії

Новини
Наслідки ударів ЗСУ по Антонівському мосту біля Херсона

За даними британської розвідки, протягом останніх двох діб на Херсонщині точилися важкі бої. ЗС України продовжували наступ на захід від річки Дніпро. Російські війська намагаються уповільнити українську атаку, артилерійським вогнем уздовж річки Інгулець, притоки Дніпра.

Про це у щоденному огляді повідомляє Міністерство оборони Великої Британії.

«Протягом останніх 48 годин точилися важкі бої, оскільки українські сили продовжували наступ на російські сили в Херсонській області, на захід від річки Дніпро. росія, ймовірно, намагається уповільнити українську атаку, використовуючи артилерійський вогонь вздовж річки Інгулець, притоки Дніпра», – йдеться у повідомленні.

Як зазначають у британській розвідці, лінії постачання російських військ на захід від Дніпра піддаються все більшій небезпеці.

«Українські удари завдали додаткової шкоди ключовому Антонівському мосту, хоча росія провела тимчасовий ремонт. Станом на 22 липня 2022 року він майже напевно був відкритий для руху», – вказується у огляді.

Водночас, не вдалося перевірити твердження українських офіційних осіб про те, що росія готується звести альтернативний військовий понтонний міст через Дніпро.

«Російська армія приділяє першочергову увагу збереженню свого військового мостового потенціалу, але будь-яка спроба побудувати переправу через Дніпро буде дуже ризикованою операцією. Якщо форсування Дніпра буде перекрито, а російські війська в окупованому Херсоні відрізані, це буде серйозною військовою і політичною невдачею для росії», – наголосили в розвідці Британії.

Як повідомлялося, 19 липня ЗС України атакували ракетами стратегічно важливий Антонівський міст та позиції російських військ біля нього. 22 липня заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський повідомив, що після пошкодження Антонівського мосту російські окупанти хочуть збудувати понтонну переправу через Дніпро.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter