Чорноморський флот рф більше не може проводити паради одночасно з бойовими діями – розвідка Британії

Новини
Двір штабу Чорноморського флоту рф, окупований Севастополь 31.07.2022 Фото: t.me/s/razvozhaev

Британська розвідка вказує, що атака безпілотника на штаб Чорноморського флоту рф в окупованому Севастополі 31 липня, про яку заявила російська сторона, свідчить, що Чорноморський флот навряд чи зможе організовувати масштабні публічні заходи одночасно з веденням бойових дій.

Про це у щоденному огляді повідомляє Міністерство оборони Великої Британії.

«Атака на штаб Чорноморського флоту рф у Севастополі у день ВМФ, про яку повідомили – остання з невдач для Чорноморського флоту протягом вже п’яти місяців війни проти України, які включали у тому числі втрату флагманського крейсера «Москва» у квітні 2022 року. Після заяв про скасовані паради малоймовірно, що Чорноморський флот може організовувати публічні заходи високого рівня паралельно з діяльністю у рамках ведення бойових дій», – йдеться у повідомленні.

Як повідомлялось, вранці 31 липня, коли у росії відзначають День Військово-Морського флоту рф, окупанти заявили про атаку українського безпілотника на штаб Чорноморського флоту рф в Севастополі, внаслідок якої поранено шістьох людей. Пізніше пресслужба флоту повідомила, що на території штабу спрацював вибуховий пристрій, встановлений на саморобний безпілотник. Усі святкові заходи на честь Дня ВМФ рф з міркувань безпеки було скасовано.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter