Представництво президента в АРК нагородило українських військових із Криму

Новини
Лешан Беловицкий

У Представництві відбулося нагородження відзнаками захисників і захисниць із окупованого Криму, які зараз боронять Україну від окупантів. Нагородження приурочене до Дня Незалежності України. Серед тих, кого відзначили нагородами в Представництві президента Володимира Зеленського, – Евгеній Лешан, лейтенант ЗСУ, редактор та автор Центру журналістських розслідувань. 

«Постійна Представниця Таміла Ташева привітала всіх присутніх і подякувала за візит: «Ціна незалежності є особливою для нас цього року, хоча війна триває вже понад 8 років. Для Представництва дуже почесно нагороджувати вас сьогодні, ми б хотіли, щоб кожен і кожна з вас отримали не лише грамоти нашого органу, а й нагороди від Головнокомандувача ЗСУ та Президента України. Сподіваємося, ці відзнаки принесуть вам трішки радості у цей нелегкий час. Маленькі кроки, які може й не є ключовими, але будуть приємними на шляху до ключового – до перемоги», – йдеться в повідомленні.

Таміла Ташева нагородила захисників і захисниць України з-поміж вихідців із окупованого Криму, які зробили вагомий особистий внесок у захист суверенітету та територіальної цілісності України від воєнної агресії рф: Дмитра Біловицького, Євгена Воротникова, Христину Крис, Олену Солонину.

Деякі захисники не змогли прийти на нагородження, оскільки перебувають на фронті, тож їм передадуть відзнаки Представництва: Олексію Бондаренку, Владиславу Гуляєву, Геннадію Долголікову, Руслану Заредінову, Артему Кисельову, Дмитру Кисельову, Олексію Кисельову, Олексію Коваленку, Євгенію Лешану, Михайлові Новосельцеву, Петру Орлову, Антоніні Романовій, Олексію Сасі.

За захист прав і свобод громадян України, які проживають на тимчасово окупованій території або переселилися звідти та перебувають в інших регіонах України, Представництво також нагородило відзнаками працівників Прокуратури Автономної Республіки Крим і міста Севастополя – Артема Пономаренка та Євгена Саса.

«Саме Прокуратура АР Криму була першим органом, який ще задовго до повномасштабного вторгнення почав займатися питаннями воєнних злочинів рф у тимчасово окупованому Криму, фактично Прокуратура АРК була флагманом цих розслідувань. Ми дуже цінуємо цю співпрацю та вашу роботу», – зазначила Таміла Ташева.

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter