У Росії залишилося лише 120 «Іскандерів», вона хоче придбати ракети у Ірану – ГУР

Новини
Російський оперативно-тактичний ракетний комплекс «Искандер-М»

Для ударів по українській цивільній інфраструктурі Росія використала близько 80 відсотків своїх сучасних ракет. Тому вона планує придбати балістичні ракети у Ірану.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький.

За його словами, від початку повномасштабного вторгнення російська армія через постійні обстріли українських міст серйозно виснажила свої запаси ракетних озброєнь. На сьогодні ЗС РФ використали вже близько 80% своїх сучасних ракет. Зокрема, «Іскандерів» на озброєнні окупантів залишилося лише 120 одиниць.

За даними ГУР МО України, у планах Кремля придбати в Ірану балістичні ракети Fateh-110 і Zolfaghar і відправити їх повітрям до окупованого Криму та морем до російських портів на Каспійському морі.

«Ми знаємо, що домовленості вже досягнуті», – заявив Скібіцький.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter