Окупанти обстріляли центр Херсона, загинув 20-річний чоловік

Новини
Обстріл військами РФ центра Херсона, 24.12.2022 Фото: Facebook Володимир Зеленський

Російські окупанти 5 січня обстріляли центр Херсона. Внаслідок влучання в будинок загинув 20-річний чоловік.

Про це повідомив голова Херсонської обласної військової адміністрації Ярослав Янушевич у Telegram.

«Щойно російські окупанти атакували центральну частину Херсона – влучили в будинок. Від отриманих поранень на місці загинув 20-річний чоловік», – написав Янушевич.

Він додав, що вранці російські війська накрили масованим артилерійським вогнем села Чорнобаївку та Комишани на Херсонщині. Знову гатили виключно по цивільній інфраструктурі та мирних людях.

Внаслідок обстрілу у селах пошкоджені будинки, автомобілі, сільськогосподарські приміщення, лінії електропередач та газопровід.

«Через ранкову атаку росіян постраждало 4 людини. Вони отримали осколкові поранення середньої тяжкості. Одній пораненій медики надали допомогу на місці, 3 людей госпіталізували до лікарень Херсона», – зазначив голова ОВА.

За його інформацією, за минулу добу 4 січня російські окупанти 41 раз обстріляли територію Херсонщини. Гатили з артилерії, РСЗВ, мінометів та танків. Внаслідок обстрілів троє людей отримали поранення різного ступеня тяжкості.

«Херсон армія РФ атакувала 9 раз – вкотре обстріляли житлові квартали міста. Ворожі снаряди влучили в приватні та багатоквартирні будинки», – розповів Янушевич.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.