Предстоятель ПЦУ Епіфаній вперше проведе різдвяне богослужіння в Києво-Печерській лаврі

Новини
Успенський собор Києво-Печерської лаври Фото: pomisna.info

Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній 7 січня вперше проведе богослужіння з нагоди Різдва Христового в Успенському соборі Києво-Печерської лаври.

Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

«Після отримання відповідного дозволу повідомляємо вірних та громадськість, що святкову Божественну літургію з нагоди Різдва Христового Предстоятель Православної Церкви України та Священноархімандрит Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври Митрополит Київський і всієї України Епіфаній звершить 7 січня 2023 року в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври», – йдеться у повідомленні.

Як зазначили ПЦУ, лист з належним проханням раніше було спрямовано до міністерства культури та інформаційної політики України (МКІП).

Початок богослужіння о 9 годині ранку.

  • В кінці грудня 2022 року МКІП рекомендував Лаврському заповідникові не продовжувати угоду з УПЦ МП на оренду Успенського собору й Трапезної церкви у Верхній Лаврі, термін якої сплив 1 січня 2023 року. Міністр культури і інформаційної політики Олександр Ткаченко повідомив, що майно Нижньої Лаври також пройде перевірку на правомірність його використання УПЦ МП. Результати перевірки, які стануть відомими через два-три місяці, вирішать подальшу долю монастирського комплексу.