У США вважають, що Пригожин хоче захопити Бахмут, аби контролювати соляні та гіпсові шахти

Новини
Євген Пригожин Фото: Комерсантъ

Фінансист ПВК «Вагнер» Євген Пригожин має інтерес щодо взяття під свій контроль родовищ в районі Бахмута. Він зацікавлений у встановленні контролю над соляними та гіпсовими копальнями поблизу Бахмута.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на коментар високопоставленого джерела у Білому домі.

Адже є ознаки того, що «одержимість Росії та Пригожина Бахмутом обумовлена ​​фінансовим інтересом», додав чиновник.

Агентство нагадало, що раніше Сполучені Штати звинувачували російських найманців в експлуатації природних ресурсів у Центральноафриканській Республіці, Малі, Судані та інших місцях, аби допомогти фінансувати війну Москви в Україні.

Зі своїх майже 50 000 найманців «Вагнер» зазнав понад 4 100 убитих і 10 000 поранених, у тому числі понад 1 000 убитих у період з кінця листопада до початку грудня поблизу Бахмута, заявив американський чиновник.

Білий дім заявив, що група Вагнера отримала партію зброї з Північної Кореї, щоб допомогти зміцнити російські сили в Україні, що свідчить про розширення ролі групи в цьому конфлікті.

Американські аналітики вважають, що президент Росії Володимир Путін став залежним від сил фінансиста групи «Вагнер» Євгена Пригожина і чеченського лідера Рамзана Кадирова в Україні.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter