Окупанти в Криму «націоналізували» 500 об’єктів нерухомості українських фізичних та юросіб

Новини
константинов

Окупанти в Криму ухвалили рішення про «націоналізацію» майна «іноземних громадян та держав, які вчиняють щодо Росії недружні дії». До переліку увійшли близько 500 об’єктів нерухомості.

Про це повідомив так званий «спікер» «Госсовета Крыма», колаборант Володимир Констянтинов.

«Робота антитерористичної комісії з виявлення майна поплічників київського режиму у Криму продовжиться», – написав він.

1 лютого Володимир Костянтинов анонсував початок «націоналізації» майна «іноземних громадян». До цього переліку увійшли Рінат Ахметов, Ігор Коломойський, Арсеній Яценюк, Нестор Шуфрич.

До переліку націоналізованих об’єктів, що належать до різних підприємств та банків, туристичної, спортивної інфраструктури, увійшли, зокрема:

▪️ приміщення та земельні ділянки українських банків «Фінанси та кредит», «Укрсиббанк», «Імексбанк», «Піреус банк», «Укрексімбанк» та інших.

▪️ база та ділянка на березі морі в Орджонікідзе (Феодосія) ФК «Динамо Київ».

▪️ кінотеатр «Сатурн IMAX» в Ялті (начебто належить експрем’єр-міністру Арсенію Яценюку).

▪️ пансіонати «Севастополь», «Гірське сонце», «Гірник», «Сонячний», «Світло шахтаря» (начебто належать підприємствам олігарха Ріната Ахметова).

▪️ землі та недобудова в Сімеїзі, що належить компанії батька екснардепа Нестора Шуфрича.

▪️ Центр водного спорту у Партеніті, який належить олігарху Ігорю Коломойському.

Як раніше повідомив ЦЖР прокурор АРК та міста Севастополя Ігор Поночовний, міжнародні конвенції дозволяють окупантам використовувати власність на окупованій території виключно з військовою метою, а не захоплювати з подальшим продажем. Дії російських порушують міжнародне гуманітарне право.

Нагадаємо:

  • У березні 2014 року «Госсовет Крыма» «націоналізував» 131 компанію агропромислового комплексу України в Криму, серед яких державні Інститут виноградарства і вина «Магарач» (з агрофірмою і заводами), НВАО «Масандра» (до складу якого входять Головний завод і дев’ять радгоспів-заводів) та завод шампанських вин «Новий Світ».