Війська РФ знову вдарили по Херсону: багато загиблих та поранених

Новини
Загиблі люди внаслідок обстрілу віськами РФ Херсона, 23.02.2023 Фото: t.me/s/khersonskaODA

Російські війська 21 лютого завдали масованого удару з ракетних систем залпового вогню по Херсону. Внаслідок обстрілу у місті загинули не менше п’яти людей, крім того поранення отримали від 12 до 16 людей. Президент Володимир Зеленський висловив співчуття, всім, хто втратив рідних.

Про наслідки обстрілу Херсона повідомляє Оперативне командування «Південь» ЗСУ.

«В Херсоні ворог вдарив по житлових кварталах, об’єктах критичної інфраструктури, дитячому садочку, лікарні, приватних гаражах і автівках. Декілька будинків отримали суттєві пошкодження, в багатоквартирних – внаслідок прямого влучання палає кілька квартир», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, під обстріл потрапили місцевий ринок і зупинка громадського транспорту.

«Просто серед вулиці, у власних домівках та на робочих місцях мирні мешканці Херсону отримували поранення і вмирали. На даний момент відомо про 6 загиблих і 12 поранених. Дані уточнюються», – додали в ОП «Південь».

В свою чергу Херсонська міська рада повідомляє у Facebook про загибель п’яти та поранення 16 людей.

«Станом на зараз 21 людина у Херсоні постраждала від обстрілів армії РФ сьогодні вдень. 5 людей загинули, 16 – знаходяться у лікарнях міста. Їм надається допомога», – йдеться у повідомленні.

Президент України Володимир Зеленський висловив співчуття рідним загиблих.

«Російська армія масовано обстрілює Херсон. Вчергове нещадно вбиває мирне населення. Є влучання в автопарк, житлові масиви, багатоповерхівку, зупинку громадського транспорту. Внаслідок цих терористичних ударів, на жаль, є постраждалі та загиблі. Мої співчуття всім, хто втратив рідних. Світ не вправі ні на хвилину забувати, що російська жорстокість та агресія не мають меж. Держава-терорист відповідатиме за всі свої нелюдські злочини проти нашого народу і України», – написав глава держави у Facebook.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.