Російські загарбники на окупованому Запоріжжі почали активно забирати в жителів автомобілі – Генштаб

Новини
водительское удостоверение мелитополь

Російські загарбники в окупованій Запорізької області почали активно забирати автомобілі в жителів, які не отримали російські паспорти.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

«Російські загарбники продовжують грабувати населення на тимчасово захопленій території Запорізької області. З початку лютого 2023 року російські найманці почали активно забирати автомобілі в жителів, які не отримали російські паспорти», – йдеться в повідомленні.

Автовласників на окупованому Запоріжжі змушують перереєструвати авто і обміняти водійське посвідчення на документ російського зразка. Зробити це можна протягом трьох років виключно за наявності російського паспорта. Проте при зупинці на блокпостах окупанти вже питають у водіїв, чому посвідчення і досі українське.

ЦЖР повідомляв, що без російського паспорта вже неможливо отримати деякі соціальні виплати, працювати в бюджетних і комунальних структурах.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.