Окупанти продовжують мобілізацію мешканців Луганської області, але не платять їм без паспорта РФ – ОВА

Новини
донбасс войска РФ

Військове керівництво Росії вимагає від усіх мобілізованих в Луганської области обов’язково підписувати довгострокові контракти на проходження військової служби в армії РФ. Для цього потрібно обов’язково мати серед інших документів копію паспорта громадянина Росії.

Про це повідомляє Луганська ОВА.

«В іншому випадку військовослужбовцям та членам їхніх сімей погрожують у відмові від усіх встановлених виплат та соціального захисту, передбаченого для військовослужбовців Росії», – йдеться у повідомленні.

Російські загарбники продовжують примушувати громадян України отримувати російські паспорти на тимчасово окупованих територіях Донецької області. Зараз черга дійшла до працівників бюджетних організацій.

На тимчасово окупованих територіях ворог вилучає в українців паспорти під різними приводами. Паспорт громадянина України вимагають здавати також і у разі подання заяви на отримання російського громадянства, хоча у РФ не заборонено мати подвійне громадянство.

Більше дізнатись про примус до паспортизації на тимчасово зайнятих територіях Запорізької області можна в матеріалі ЦЖР «Бери аусвайс – або вмирай».

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.