На Запоріжчині окупанти створили мілітарне крило молодіжної організації для взаємодії з військовими РФ

Новини
Учасники Першого з'їзду молодіжного руху окупованої Запорізької області «Юг Молодой», Мелітополь, 21.03.2023, Фото: тг-кнал руху

На окупованій території Запоріжчини посилюється мілітаризація молоді. Окупанти оголосили про створення «Молодежной добровольческой дружины», яка буде напряму взаємодіяти з російськими військовими та залучатися до «охорони правопорядку».

Про це заявив так званий «министр по молодежной политике» окупаційного «уряду Запорізької області» Антон Тіцкій, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

«Створення «Молодіжної добровольчої дружини» – це… те крило, яке здійснюватиме допомогу з охорони громадського порядку, взаємодіятиме безпосередньо з нашими братами, які борються на передовий», – заявив «міністр» на події, яку окупанти назвали «Первый съезд молодежного движения «Юг Молодой», що проходив у приміщенні Мелітопольської християнської церкви, віджатому окупантами у власників ще влітку 2022 року.

Антон Тіцкій, окупаційний «міністр із молодіжної політики Запорізької області» на Першому з’їзді руху «Юг Молодой», 21.03.2023. Фото: ТГ-канал руху

«Юг Молодой» був створений в серпні 2022 року для об’єднання молоді окупованої території Запорізької області. Опікується організацією – рекламує діяльність, бере участь в публічних заходах, тощо – особисто Антон Тіцкій, але керівником окупаційні джерела називають Юлію Клименко.

За даними видання «Ріа-Мелітополь», Клименко (Вержак) Юлія Олександрівна 2004 р.н., на момент повномасштабного вторгнення навчалась в Мелітопольському державному педагогічному університеті. В перші місяці після вторгнення стала керівником руху «Волонтери за Росію», а потім очолила обласну організацію так званої «Молодой гвардии «Единой России». Нині фактично їй під повний контроль віддали весь молодіжний рух в окупованому Мелітополі та регіоні.

Юлія Клименко, колаборантка, керівниця руху «Юг Молодой» в окупованій Запорізькій області Фото: ria-m.tv

На момент підготовки матеріалу в Едином государственном реестре юридических лиц РФ інформації про організацію «Юг Молодой» знайти не вдалося.

Як повідомляв ЦЖР, що на тимчасово окупованій території Запоріжчини діють близько десяти молодіжних та дитячих організацій. Всі вони є частиною пропагандистської машини РФ. Молодь збирає допомогу для окупаційних військ, передає її на передову, проводить ідеологічні заходи. Тепер окупанти фактично відкрито заявляють, що молодь будуть долучати до прямої взаємодії з російською армією.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.