Окупанти призначили росіянина Артиша Сата т.в.о. «міністра охорони здоров’я Херсонської області»

Новини
Артиш Сат, т.в.о. «міністра охорони здоров'я Херсонської області» Фото: ВКонтакте

Російські окупанти замінили так званого «міністра охорони здоров’я Херсонської області». Замість колаборанта Вадима Ільмієва на цю «посаду» призначили громадянина Росії Артиша Сата, який раніше очолював міністерство охорони здоров’я російської Республіки Тува.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Про заміну «міністра» повідомив гауляйтер Херсонської області Володимир Сальдо. За його словами, Артиш Сат з літа 2022 року обіймав «посаду» його радника з питань охорони здоров’я.

Новий т. в. о. «міністра» Артиш Міхайловіч Сат родом із Республіки Туви. Народився він у 1983 році і закінчив Алтайський медичний університет, працював спочатку заступником головного лікаря лікарні в Ерзінському кожууні (районі Туви). Потім він став заступником міністерства охорони здоров’я Республіки Тува з організації медичної допомоги та забезпеченню ліків. А з 2019 по 2021 роки він очолював міністерство охорони здоров’я Туви.

Це нове «призначення» є невипадковим: окупанти анонсували заміну посадовців на території Херсонщини.

Як повідомляв ЦЖР, росіяни не можуть знайти колаборантів для наповнення каральних органів на тимчасово окупованих територіях України.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter