У Криму щовихідних працюватиме мобільний агітаційний пункт на контракт в російську армію

Новини
Мобільний пункт з відбору на контрактну службу у Сімферополі 15.04.2023. Фото: «Крым24»

В окупованому Криму з’явилися мобільні пункти з відбору на контрактну службу. Один такий 15 квітня вже був розміщений у Сімферополі біля стадіону «Локомотив». Працюватимуть мобільні пункти кожні вихідні в різних місцях півострова.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на пропагандистські інформаційні ресурси.

Кримські пропагандисти повідомляють, щоб написати заяву на контрактну службу, необхідно мати при собі лише паспорт та військовий квиток. Доступні контракти на рік та більше.

При цьому кореспондент «забув» додати, що тривалість контракту зараз не має жодного значення, оскільки з підписанням Путіним указу про мобілізацію контракти стають «безстроковими», тобто поки діє мобілізація в РФ. Таким чином, підписуючи контракт, людина вішає на себе ярмо, від якого відмовитися не зможе.

Мобільний пункт з відбору виглядає як агітаційно-розважальний майданчик, де бажаючих, в тому числі і дітей, вчать розбирати та збирати зброю. До слова, у сюжеті «Крым24» на словах кореспондента про написання заяв бачимо сімферопольського легкоатлета Дмитра Яцуту, якому на данний момент є тільки 18 років.

Дмитро Яцута, легкоатлет з Сімферополя. Фото: «Крым24»

Окупаційний начальник республіканського пункту відбору на військову службу за контрактом Сергій Каштанов розповів, що після написання заяви кандидат має пройти відбір за фізичною та психологічною підготовкою, а також надати повний пакет документів.

«Протягом трьох днів можна все це пройти і поїхати у військову частину», — сказав Сергій Каштанов.

Сергій Каштанов, начальник окупаційного республіканського пункту відбору на військову службу за контрактом. Фото: РИА Новости

У новинах прямо не говориться з якою військовою частиною пропонується підписати контракт, але в сюжеті «Крым24» бачимо банер 126-ї бригади берегової оборони Чорноморського флоту РФ, що базується у селі Перевальному поблизу Сімферополя.

Сергій Вьюник, доброволець з Сімферополя на фоні банеру 126-ї бригади берегової оборони Чорноморського флоту РФ. Фото: «Крым24»

Як повідомлялось, за інформацією Генштабу ЗСУ, після початку повномасштабної війни Росії проти України втрати російської 126-ї бригади берегової оборони ЧФ РФ склали до 75 %. 28 березня 2022 року президент РФ Володимир Путін підписав указ про надання цій бригаді найменування «гвардійська» за «масовий героїзм і відвагу, стійкість і мужність».

Нагадаємо:

  • Британська розвідка вказує, що Росія планує розпочати велику кампанію з мобілізації додаткових 400 тисяч військовослужбовців, але хоче представити це як нібито набір добровольців.
  • Держдума Росії 11 квітня 2023 року ухвалила пакет поправок до законів, який передбачає створення єдиного реєстру військовозобов’язаних. Документ юридично прирівнює електронні повістки до паперових і забороняє росіянам, які ухиляються від призову, виїжджати за кордон, брати кредити і продавати нерухомість.