Росіяни терміново евакуюють сховище ядерних боєприпасів із Бєлгородської області – ГУР

Новини
Белгород-22

РФ терміново проводить евакуацію сховища ядерних боєприпасів «Бєлгород-22», що розташоване у Бєлгородської області.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов.

«У терміновому режимі об’єкт «Бєлгород-22» — сховище ядерних боєприпасів — рашисти так само евакуюють. Воно неподалік Грайворона», — сказав Юсов.

Він підкреслив, що саме там зберігалася частина боєприпасів для ядерного озброєння.

За словами представника ГУР, через ситуацію в Бєлгородській області помітні «елементи паніки» у представників російського керівництва. Про це, зокрема, свідчить евакуація місцевого населення.

«Евакуація військового об’єкта «Бєлгород-22» — це також реакція. Ми розуміємо, що для евакуації такого роду об’єктів потрібно мати план, залучати серйозну техніку, кількість особового складу», — зауважив Юсов.

У соціальних мережах з’явилися заяви «Російського добровольчого корпусу» і легіону «Свобода Росії» про «визволення» населених пунктів Козинка і Гора-Подол у Бєлгородській області.

За словами речника президента РФ Дмитра Пєскова, Володимиру Путіну вже доповіли про «спробу прориву». Пєсков назвав події в Бєлгородській області «диверсією», мета якої — “відвернути увагу від Бахмутського напрямку». Він сказав, що російські сили намагаються знищити «диверсантів».

Губернатор Бєлгородської області В’ячеслав Гладков заявив, що в регіоні запроваджено режим контртерористичної операції.

«З метою гарантування безпеки громадян у Бєлгородській області відсьогодні запроваджено правовий режим контртерористичної операції, який встановлює спеціальні заходи та тимчасові обмеження. Починаючи від перевірки у фізичних осіб документів, що посвідчують їхню особу, і закінчуючи зупиненням діяльності небезпечних виробництв і організацій, у яких використовуються вибухові, радіоактивні, хімічно та біологічно небезпечні речовини», – написав Гладков.

Раніше ЗМІ повідомили, що у понеділок у Бєлгородській області пролунали вибухи. Згодом у медіа з’явилась інформація про прихід на цю територію російських добровольців.

  • Вранці 22 травня на Телеграм-каналі легіону «Свобода Росії» з’явилося звернення до росіян зі словами «Легіон» повертається додому».
  • Також опубліковані фото біло-синьо-білих прапорів «над визволеними містами».
  • Близько 14:00 легіон повідомив, що спільно з «Російським добровольчим корпусом» (РДК) «повністю визволив» населений пункт Козинка Бєлгородської області, а до міста Грайворон «зайшли передові загони».
  • Пізніше підрозділ заявив, що «Гору-Поділ пройдено».
  • На телеграм-каналі РДК також з’явилося кілька відео, в яких стверджується, що бійці підрозділу перебувають на території Росії.
  • Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк заявив, що Україна не має стосунку до подій у Бєлгородській області.