Німеччина передала Україні черговий пакет військової допомоги: ЗСУ Gepard, гусеничні всюдиходи та розвідувальні БПЛА

Новини
ЗСУ Gepard українських військових, жовтень 2022 року Фото: bild.de

Німеччина передала Україні черговий пакет військової допомоги. До нього, зокрема, увійшли ще шість зенітних самохідних установок Gepard та боєприпаси до них, гусеничні всюдиходи Bandvagn 206, розвідувальні БПЛА та авто швидкої допомоги.

Про це повідомляється на сайті уряду ФРН.

До пакету допомоги увійшли:

10 гусеничних всюдиходів підвищеної прохідности Bandvagn 206 (раніше – 8);
6 самохідних зенітних установок Gepard (раніше – 40) та понад 15 тисяч боєприпасів до них;
20 розвідувальних безпілотників RQ-35 Heidrun;
13 розвідувальних безпілотників Vector (раніше – 68);
5 захищених автомобілів для захисту кордонів (раніше – 163);
2688 димових артилерійських боєприпасів калібру 155 мм;
8 машин швидкої допомоги (раніше – 36);
8 стоматологічних стерилізаторів.

Крім того, уряд Німеччини також заявив, що в майбутньому передасть ще понад 4,2 тисячі димових артилерійських боєприпасів, п’ять санітарних машин та два стоматологічні стерилізатори.

Як повідомлялось, німецький концерн Rheinmetall переробив існуючі 35-мм боєприпаси, призначені для бортового озброєння бойових машин піхоти, щоб використовувати їх в самохідних зенітних установках Gepard, які були передані Україні. Компанія поставиить українським військовим 300 тисяч цих дефіцитних снарядів, 40 тисяч з яких будуть передані вже до кінця 2023 року та дадуть змогу ЗСУ збивати російські дрони.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter