Опубліковані фото наслідків атаки дронів Shahed по інфраструктурі порту Рені на Дунаї

Новини
Зруйноване внаслідок атаки дронів Shahed зерносховище у порту Рені, 16.08.2023. Фото: t.me/odeskaODA

Опубліковані фото наслідків нічної російської атаки ударними дронами Shahed по інфраструктурі порту Рені на Дунаї, через який Україна експортує зерно.

Фото розмістив у Telegram начальник Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер.

Він нагадав, що силами та засобами Повітряних Сил у взаємодії з протиповітряною обороною Сил оборони України над Одещиною було знищено 11 ворожих ударних безпілотників

Одна кільком дронам удалось прорватись і атакувати один портів на Дунаї, де постраждали складські приміщення та зерносховища.

Як уточняє видання «Бессарабія INFORM», російські війська знову атакували порт Рені, перша атака на який відбулась в ніч на 24 липня.

Як повідомлялось, російські окупанти вночі 16 серпня двічі атакували портову та зернову інфраструктуру на півдні Одещини. Внаслідок влучення в одному з портів Дунаю виникла пожежа, яку вже ліквідували.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter