Німеччина передала Україні новий пакет військової допомоги: до нього увійшли перші дві установки ЗРК IRIS-T SLS

Новини
Зенітно-ракетний комплекс IRIS-T SLS.

Німеччина передала Україні новий пакет військової допомоги. До нього, зокрема, увійшли перші дві пускові установки зенітного ракетного комплексу малої дальності IRIS-T SLS, радари Ground Observer 12 для контрбатарейної боротьби та вантажівки.

Про це повідомляється на сайті уряду ФРН.

До нового пакету допомоги увійшли:

дві пускові установки зенітно-ракетного комплексу ближнього радіуса дії IRIS-T SLS;
4539 димових боєприпасів калібру 155 мм (раніше 12 461);
10 переносних радарів Ground Observer 12 для контрбатарейної боротьби (раніше 8);
4 сідлові тягачі 8×8 HX81 та 5 напівпричепів до них (раніше 38 та 33 відповідно);
8 15-тонних вантажівок (раніше 26).

IRIS-T – німецький зенітний ракетний комплекс (ЗРК) середнього радіуса дії. Основою ЗРК є ракета IRIS-T (Infra Red Imaging System Tail) з інфрачервоним наведенням, створена на базі одноіменної ракети «повітря-повітря». Пускові установки можуть мати колісне (MAN 8×8) або гусеничне шасі (двосекційний всюдихід BvS10) та містять 4 направляючих або 8 контейнерів з ракетами. Існують модифікації ЗРК середнього та малого радіуса. IRIS-T SLM дозволяє вражати цілі на відстані до 40 км, а у «коротшій» версії SLS – до 25 км.

Як повідомлялось, минулого тижня Німеччина передала Україні нову партію військової допомоги. До неї, зокрема, увійшли ще дві пускові установки зенітно-ракетного комплексу Patriot, гусеничні всюдиходи, вантажівки та розвідувальні БПЛА.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter