Окупанти обстріляли Херсон та Херсонщину: загинула людина, троє – поранені

Новини
Фото: facebook.com/pho.gov.ua

Російські окупанти 24 серпня обстріляли Херсонщину, внаслідок чого загинув тракторист який працював у полі поблизу Широкої Балки. Крім того, війська РФ обстріляли Херсон, через що поранені троє люде, серед них малолітня дитина.

Про це повідомляють начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін та Херсонська обласна прокуратура.

«Під ворожий обстріл потрапив тракторист, який працював у полі поблизу Широкої Балки. Чоловік отримав поранення несумісні з життям», – написав Прокудін у Telegram.

Крім того, за інформацією Херсонської облпрокуратури, окупанти вкотре обстріляли Херсон.

«За даними слідства, 24 серпня близько 11:00 російські військові вкотре обстріляли місто Херсон. Один із снарядів поцілив у дах приватного будинку у середмісті. Наразі відомо про трьох потерпілих цивільних, серед яких малолітня дитина. Дані уточнюються», – йдеться у повідомленні.

За процесуального керівництва Херсонської окружної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter