Вночі російські війська атакували Україну 20 Shahed і ракетою Х-59

Новини

Уночі 1 листопада російські загарбники атакували Україну 20 Shahed і ракетою Х-59, 18 безпілотників та ракету вдалося збити. Під час масованої повітряної тривоги в Кременчуці та Миргородській громаді Полтавської області було чути звуки вибухів. Росіяни влучили по нафтопереробному заводу в Кременчуку, у результаті чого спалахнула пожежа.

Про це повідомляють Повітряні сили ЗСУ.

Загалом збито 18 із 20 ударних дронів «Shahed-136/131». Також знищено керовану авіаційну ракету Х-59.

Повідомляється, що загарбники цілили по об’єктах критичної інфраструктури та військових об’єктах.

Ракету Х-59 та частину «Шахедів» випустили з Курської області РФ, решта ворожих ударних БпЛА атакували з південно-східного напрямку – з Приморсько-Ахтарська РФ.

Повідомляється, що ударні БпЛА знищували по маршруту слідування. У цьому брали участь тактична авіація, зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи Повітряних Сил спільно із ППО Сил оборони України.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter