СБУ затримала керівницю МСЕК Миколаївщини: у неї знайшли 450 тисяч доларів і російський паспорт сина

Корупція

Служба безпеки України повідомила, що викрила керівницю Миколаївського обласного центру медико-соціальної експертизи на корупційних схемах, пов’язаних з ухиленням від мобілізації.

«Так, більшу частину вилучених грошей та коштовностей знайдено в помешканні її сина – інтерна медичного вишу, в якого СБУ виявила також російський паспорт. За наявними даними, молодик оформив громадянство країни-агресора у колишньому генконсульстві рф в Одесі до початку повномасштабної війни», – зазначили в СБУ.

За даними слідства, щоб приховувати нелегальні доходи чиновниця оформила на свого сина три незадекларовані квартири.

За інформацією УП, мова йде про Віру Бєлякову. Під час обшуків у посадовиці виявлено понад 450 тисяч доларів готівкою, а також колекцію ювелірних виробів, які вона переховувала за різними адресами.

Значна частина цих коштів і цінностей була захована в квартирі її сина, який є інтерном медичного вишу. У сина також знайшли російський паспорт, отриманий у консульстві Росії в Одесі до початку повномасштабного вторгнення.

У 2015-2023 роках глава МСЕК вказувала у своїх деклараціях виключно офіційні доходи на загальну суму трохи більше 2 млн гривень.

Крім того, встановлено, що у 2023 році чиновниця оформила собі та синові 2-у групу інвалідності для отримання від держави додаткових пільг та соціальних виплат.

На підставі отриманих матеріалів вирішується питання щодо повідомлення чиновниці про підозру, додали в СБУ.

  • На Хмельниччині правоохоронці викрили на незаконному збагаченні керівницю обласного центру медико-соціальної експертизи Тетяну Крупу та її сина Олександра, посадовця обласного управління Пенсійного фонду. При обшуку дому у посадовців виявили майже 6 млн доларів у різних валютах. Під час слідчих дій Крупа намагалася позбутися частини грошей, викинувши дві сумки з пів мільйона доларів через вікно.