Поява миротворців на Донбасі буде сприяти виведенню звідти військових і техніки РФ – Порошенко

Донбас
Президент України Петро порошекно Фото: president.gov.ua

Початок роботи миротворчої місії ООН сприятиме виведенню російських військових, найманців і техніки зі сходу України, зазначає президент Петро Порошенко.

«Початок роботи миротворців сприятиме виведенню з окупованих територій військової техніки, озброєння, регулярних військових підрозділів РФ і проросійських бойовиків», – підкреслив він в ході робочої поїздки до Маріуполя Донецької області, передає Центр журналістських розслідувань.

Глава держави 10 квітня здійснить візит до Німеччини, де обговорить з канцлером ФРН Ангелою Меркель питання введення в Донбас миротворчої місії.

На його думку, для розгортання місії на сході України необхідно створити всі необхідні умови, зокрема, провести відповідне рішення Ради безпеки ООН і домогтися сталого режиму припинення вогню в Донбасі.

«Сьогодні тверда позиція України в боротьбі за мир призводить до того, що всі країни, крім Росії, підтримують введення миротворців. Дожміть Росію. Ви бачите, що зараз Росія перебуває в тотальній і повної ізоляції. Ніхто її не підтримує, тільки тому, що вона агресією пішла на Україну і вбиває українців», – цитує президента його прес-служба.

Нагадаємо, колишній генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен підготував доповідь, в якому оцінював деталі, перспективи і можливості миротворчої місії в Донбасі. Так, кількість миротворців в контингенті він визначив в 24 тисяч чоловік, а серед країн-учасниць були названі Швеція, Бразилія і Білорусь.