Шестеро офіцерів із КНДР загинули внаслідок ракетного удару ЗСУ біля окупованого Донецька – Kyiv Post

Донбас
Фото: Getty Images

В результаті ракетного удару ЗСУ по окупованій території поблизу Донецька 3 жовтня ліквідовані понад 20 військових, серед яких шість офіцерів з Північної Кореї, які прибули для зустрічі з російськими колегами. Ще троє військовослужбовців КНДР були поранені.

Про це повідомляє видання Kyiv Post посиланням на джерела у військовій розвідці.

«Понад 20 військовослужбовців, зокрема шестеро офіцерів із КНДР, загинули від ракетного удару на тимчасово окупованій РФ території біля Донецька», – йдеться в публикації.

Крім того, ще трьох північнокорейських військовослужбовців було поранено. Група офіцерів із КНДР приїхала туди для зустрічі з російськими колегами.

За повідомленнями з російських соціальних мереж, «офіцери з КНДР приїхали на фронт у рамках обміну досвідом». Низка російських телеграм-каналів писала, що військовим показували, як росіяни «готуються до штурмових дій, до оборони», коли «було завдано ракетного удару по полігону».

Раніше Головне управління розвідки Міноборони України (ГУР) повідомляло про прибуття на тимчасово окуповану територію України обмеженого контингенту військовослужбовців із Північної Кореї, зокрема підрозділів інженерних військ, що свідчить про активну співпрацю Росії та Північної Кореї.

Центр національного спротиву також повідомляв, що Росія планує доставити громадян КНДР на тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей для будівельних робіт.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter