Окупанти заявили про масовану атаку БпЛА на Крим, Севастополь частково знеструмлено

Крим
Підстанція 330 кВ Севастополь. Фото: скріншот Youtube electrosnabzh

Російські окупанти заявили про атаку в ніч на 17 травня понад півсотні українських БПЛА на Крим, які, як стверджується, були знищені або перехоплені. При цьому Севастополь виявився частково знеструмленим.

Про атаку безпілотних літальних апаратів літакового типу та безекіпажних катерів ВМС України по об’єктах на півострові повідомляє Міноборони РФ.

Як зазначається, черговими засобами ППО нібито знищено та перехоплено п’ятдесят один БпЛА над територією Кримського півострова. Також, протягом ночі морською авіацією та патрульними катерами Чорноморського флоту знищено шість безекіпажних катерів в акваторії Чорного моря.

У свою чергу, так званий «губернатор Севастополя» Михайло Развожаєв повідомив про часткове відключення електрики в місті через відключення частини обладнання на підстанції «Севастополь», на яку «упали уламки збитих БпЛА».

«Фахівці роблять все можливе, щоб повністю відновити роботу підстанції «Севастополь» після нічної атаки, проте на це потрібно більше часу – за попередніми оцінками, близько доби. Поки йдуть відновлювальні роботи, місто не зможе отримувати достатньо енергії. Відповідно будуть точкові відключення світла», – написав Развожаєв у Telegram.

Він додав, що у зв’язку зі ситуацією, що склалася, прийнято рішення про відміну занять у всіх школах, установах середньої професійної освіти та дитячих садках.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter