РФ посилила охорону Керченського мосту – Плетенчук

Крим
Баржі, встановлені росіянами на підень від Керченського мосту для захисту від атак морcьких дронів. Фото: Planet Lbs Inc.

Російські війська постійно перебувають у боєготовності через загрозу ударів Збройних Сил України по окупованому Криму. Армія РФ посилила охорону Керченського мосту.

Про це повідомив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук у коментарі 24 Каналу.

“Тримаємо росіян в тонусі, адже вони почали застосовувати усі можливі засоби захисту, мовиться про збільшення систем протиповітряної оборони та підрозділів Росгвардії на в’їзді. Нелегальні туристи у Криму скаржилися, що перетин Кримського мосту дуже ускладнено”, – наголосив речник.

Плетенчук повідомив, що на охорону цього об’єкту окупаційні війська не шкодують жодних ресурсів.

Російська окупаційна влада використовує поки що Керченську поромну переправу, однак вона залишається законною воєнною ціллю для Сил оборони. Окупанти не можуть на 100% захистити Керченську переправу.

Як писав ЦЖР, 12 травня 2024 року супутникові знімки зафіксували  початок облаштування  бонових загороджень за допомогою барж з південного боку незаконно збудованого Росією мосту у Керченській протоці. З того часу окупанти вишикували судна у два ряди, а їхня кількість вже сягає 28 одиниць. 

Один за одним відбуваються міжнародні форуми, де урядовці, військові та експерти розглядають стан безпеки у Чорному морі, на який великий вплив мають ВМС та Сили оборони України в цілому. Такий безпековий форум нещодавно відбувся у Румунії, потім – в Одесі, наступного тижня відбудеться форум Експертної мережі Кримської платформи, де також будуть розглядатись безпекові питання. Поточний стан справ у Чорному та Азовському морі розбираємо з Дмитром Плетенчуком, речником ВМСУ в ефірі програми «Питання національної безпеки» з Валентиною Самар.