Ексначальнику відділу громадської безпеки УМВС в Севастополі Гордієнку повідомлено про підозру у держзраді

Крим
Артем Гордієнко Фото: sevzakon.ru

Прокуратура Автономної Республіки Крим повідомила про підозру у державній зраді колишньому начальнику відділу громадської безпеки УМВС України в Севастополі, який нині є окупаційним депутатом “Законодавчих зборів міста Севастополя ІІ скликання”. За інформацією Центру журналістських розслідувань, йдеться про Гордієнка Артема Олександровича.

Як повідомляє пресслужба прокуратури АР Крим та м. Севастополя,  з 2013 року підозрюваний працював начальником відділу громадської безпеки УМВС України в м. Севастополі. Весною 2014 року він порушив присягу та обійняв посаду “заступника начальника поліції (з охорони громадського порядку) УМВС Росії по м. Севастополю”.

“У подальшому, у вересні 2019 року підозрюваний був обраний окупаційним депутатом Законодавчих зборів міста Севастополя ІІ скликання від ліберально-демократичної партії Росії, де дотепер продовжує діяльність на шкоду суверенітету та територіальній цілісності України”, — йдеться у повідомленні прокуратури.

У 2015 році Артем Гордієнко пішов у відставку, а з 2017 він є першим заступником координатора Севастопольського міського відділення ЛДПР. 

Правоохоронці зазначають, що своїми діями підозрюваний сприяв утворенню та функціонуванню окупаційних органів внутрішніх справ на півострові, а також надавав допомогу державі-агресору у проведенні підривної діяльності проти України. Артема Гордієнка підозрюють у державній зраді. 

Нагадаємо:

  • Шевченківський районний суд Києва оголосив вирок колишньому начальнику Гагарінського РВ УМВС України в Севастополі Олександру Піддубову, якого навесні 2014 року російські окупанти призначили начальником “Управління МВС РФ в Севастополі”. Його визнано винним у державній зраді та засуджено до 14 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
  • За процесуального керівництва прокуратури АРК та міста Севастополя повідомлено про підозру двом колишнім заступникам начальника Сімферопольського міського управління ГУ МВС в Криму Ігорю Момотенку та Дмитру Коржову за ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада), які перейшли на службу до окупантів.
  • В кінці травня 2014 року, після окупації і анексії Криму РФ, Міністерство внутрішніх справ України звільнило 12 тисяч кримських міліціонерів за зраду.
  • «Зрада співробітників міліції складає рахунок не на тисячі, а на десятки тисяч. Тільки 12 тисяч в Криму. У нас зрадники опинилися в Тернопільській області, у Львівській області, в Луганську і багато де ще», — заявив тоді заступник міністра внутрішніх справ Сергій Чеботар. Заступник міністра підкреслив, що МВС з розуміє відноситься до догляду зі служби під тиском терористів, але не сприймає прийняття будь-який інший присяги, крім української.