У Криму «АТЕШ» фіксує логістичні проблеми окупантів після ураження нафтобази у Феодосії

Крим
Паливозаправник російських військ в окупованому Криму. Фото: t.me/atesh_ua

В окупованому Криму партизани руху «АТЕШ» фіксують проблеми з логістичним забезпеченням російських військ після ураження ЗСУ нафтобази у Феодосії 7 жовтня. Лише до 12 жовтня окупантам вдалося локалізувати пожежу та стабілізувати ситуацію на Феодосійському нафтотерміналі, де було знищено шість резервуарів для зберігання нафтопродуктів.

Про проблеми із постачанням пального російських загарбників «АТЕШ» повідомляє на своєму Telegram-каналі.

«Агенти «АТЕШ» фіксують активні пересування військових бензовозів по всьому Криму. Руйнування нафтобази у Феодосії призвело до серйозного дефіциту палива для ЗС РФ. Окупанти масово створюють мобільні заправні станції, які постійно змінюють місця дислокації через страх удару по них», – йдеться у повідомленні.

За інформацією партизанів, російське вище командування на півострові віддало розпорядження обмежити знаходження точок зберігання палива на одному місці не більше 10-12 годин.

«Така ситуація показує, що руйнування об’єктів такого масштабу критично позначається як на забезпеченні військ, так і на виконанні бойових завдань ЗС РФ», – зазначили в «АТЕШ».

Як пише місцеве видання KafaNews, 12 жовтня ситуація із пожежею на нафтобазі стабілізувалася. «Але режим надзвичайної ситуації техногенного характеру поки не знято, робота з ліквідації наслідків займання продовжується», – йдеться у публікації.

Нагадаємо:

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter