США ввели нові санкції проти ПВК «Вагнер» та Повітряно-космічних сил РФ

Влада
ЧВК Вагнер

Уряд Сполучених Штатів Америки запровадив нові санкційні обмеження щодо Росії. Санкції накладено на Повітряно-космічні сили РФ, ПВК «Вагнер» та всі афілійовані з ними підрозділи.

Про це повідомляє Федеральний реєстр США.

Також обмеження торкнулись компанії «Елтехнорд» із Санкт-Петербургу, росіянина Павла Шевеліна та громадянина КНДР.

Сполучені Штати звинуватили зазначених осіб у порушенні національного законодавства про нерозповсюдження зброї масового знищення, зокрема і ядерної зброї, щодо Ірану, КНДР і Сирії.

Як зазначено в повідомленні, рішення про застосування обмежувальних заходів набуло чинності 27 лютого.

У документі також наголошується, що введені обмеження є додатковими та доповнюють інші санкції, накладені на зазначених осіб і установи іншими федеральними відомствами США.

Нагадаємо:

  • 23 лютого 2024 року США запровадили наймасштабніший пакет санкцій проти Росії. Президент США Джо Байден оголосив про запровадження 500 нових обмежень за війну в Україні та за смерть російського опозиційного політика Олексія Навального.
  • 13 січня 2024 року Сполучені Штати Америки запровадили нові санкційні обмеження проти Росії. Під санкції, зокрема, потрапили об’єкти військово-промислового комплексу та активи російського міністерства оборони, зокрема – перевізник кортежів Владіміра Путіна.
  • В грудні 2023 року президент США Джо Байден підписав указ про впровадження санкційних обмежень проти проти іноземних фінансових установ, які порушують санкції проти Росії та причетні до операцій, повʼязаних із постачанням для російського оборонно-промислового комплексу.
  • В листопаді 2023 року Сполучені Штати Америки запровадили новий пакет санкцій проти Росії через війну проти України. Під обмеження потрапили банки та розробник дронів «Ланцет».