Раїса Шибаєва з Білозерки на Херсонщині отримала підозру за роботу директоркою окупаційного центру зайнятості

Влада
Раїса Шибаєва, колаборантка. Фото з соцмережі

71-річна Раїса Шибаєва з селища Білозерка, що під Херсоном, підозрюється в колабораційній діяльності. За те, що під час тимчасової окупації вона працювала директоркою незаконного центру зайнятості їй світить від п’яти до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на оприлюднену підозру Національної поліції України від 23 квітня.

Слідчі встановили, що 71-річна Шибаєва Раїса Олександрівна з селища Білозерка Херсонського району через свої проросійські погляди умисно пішла служити ворогу. В серпні 2022 року вона очолила окупаційний центр зайнятості в Білозерці.

Раїса Шибаєва, колаборантка. Фото з соцмережі

Шибаєва займалась працевлаштуванням людей до незаконних органів влади і до роботодавців за нормами російського законодавства.

Національна поліція України заочно повідомила Раїсі Шибаєвій підозру в колабораційній діяльності за ч.5 ст.111-1 КК України.

Їй світить від п’яти до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомляв ЦЖР, 25-річний Іван Панасюк, який працював поліцейським на Херсонщині і добровільно перейшов до окупаційної поліції в Голій Пристані, заочно визнаний винним у колабораційній діяльності. Херсонський міський суд 19 квітня виніс йому вирок – 13 років позбавлення волі без конфіскації майна.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter