Апеляційна палата ВАКС залишила чинним рішення про конфіскацію активів гауляйтера Запоріжчини Балицього та його родичів

Влада
Євген Балицький, гауляйтер окупованої частини Запорізької області. Фото: РИА Новости

Апеляційна палата залишила в силі рішення ВАКС від 23 квітня 2024 року про застосування санкції та стягнення у дохід держави активів окупаційного голови тимчасово захопленої території Запорізької області Євгена Балицького, а також його батька Віталія Балицького та сина Олександра Балицького.

Про це повідомляється на Facebook-сторінці Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду.

Як зазначається, Апеляційна палата ВАКС 10 травня розглянула апеляційну скаргу Міністерства юстиції України на рішення ВАКС від 23.04.2024, яким частково задоволено адміністративний позов Мін’юсту до колишнього народного депутата України, очільника окупаційної адміністрації Запорізької області Євгена Балицького, а також до його батька Віталія Балицького та сина Олександра Балицького, які співпрацюють з державою-окупантом.

Суд першої інстанції застосував до них санкцію, передбачену п.1-1 ч.1 ст.4 Закону України «Про санкції».

Колаж: facebook.com/minjust.official

«За результатами розгляду колегія суддів АП ВАКС залишила без змін рішення ВАКС, яким стягнуто у дохід держави активи, зокрема, три квартири, житловий будинок та дві земельні ділянки, чотири легкових автомобілі, п’ять літаків, саморобне туристичне судно, кошти на банківських рахунках, частки у дев’ятьох компаніях», – йдеться у повідомленні.

Як наголосили у Апеляційній палаті, постанова набрала законної сили з моменту проголошення та оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Як повідомлялось, в червні 2023 року український суд заочно засудив так званого «голову» Запорізької окупаційної адміністрації, колишнього нардепа Євгена Балицького за посягання на державну цілісність і недоторканність України, а також за колабораційну діяльність, до 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна.

23 квітня 2024 року Вищий антикорупційний суд рішенням у справі 991/2741/24 частково задовольнив позовну заяву Мінюсту України про застосування до так званого «голови» окупаційної адміністрації Запорізької області, колишнього нардепа Євгена Балицького, а також його батька Віталія Балицького та сина Олександра Балицького санкції стягнення активів в дохід держави.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter