Україна вже готує конкретні рішення з партнерами для захисту населених пунктів від обстрілів з боку РФ – Зеленський

Влада
Володимир Зеленський біля винищувача F-16 на авіабазі Королівських військово-повітряних сил Fighter Wing Skrydstrup Данії, 20.08.2023. Фото: president.gov.ua

Протягом цього тижня Росія випустила по України 600 керованих авіаційних бомб, понад 60 безпілотників типу Shahed-131/136 і майже 40 ракет різних типів. Україна вже готує конкретні рішення з партнерами для захисту населених пунктів від обстрілів з боку РФ.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський.

“Наші люди безперервно страждають від російського терору. Лише цього тижня Росія застосувала понад 600 керованих авіаційних бомб, понад 60 “Шахедів” і майже 40 ракет різних типів”, – зазначив Зеленський.

“Українські “Петріоти” ще краще покажуть себе в захисті від російського терору. Але щоб захистити всі наші міста і села, щоб дійсно подолати російський терор, потрібно більше конкретних рішень. І будемо наступного тижня працювати з партнерами заради саме таких рішень – вже їх готуємо”, – наголосив президент.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTube, Facebook, Telegram, Twitter