Секретар Мелітопольського суду Людмила Арифова підозрюється в колабораційній діяльності

Влада
Окупаційний «Запорізький обласний суд» у Мелітополі. Фото: сайт «суду»

Людмила Арифова добровільно співпрацює з окупаційною владою РФ і займає посаду в “суді” на ТОТ Запоріжчини. Слідчі СБУ повідомили жінці про підозру в колабораційній діяльності.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на текст підозри, опублікований Офісом Генерального прокурора. 

Мешканка Семенівки Мелітопольского району Людмила Арифова до повномасштабного вторгнення РФ працювала  секретарем судового засідання в Мелітопольському міськрайонному суді Запорізької області. 

У червні 2023 року добровільно посіла посаду заступника начальника загального відділу в незаконно створеному окупантами “Мелітопольському міжрайонному суді”. До її обов’язків входить  контроль за  веденням діловодства, підготовка проєктів розпорядчих документів, взаємодія з іншими окупаційними структурами. Цими діями , вважає слідство, Арифова сприяла реалізації незаконної правової політики держави-агресора на ТОТ Запоріжчини. 

Слідчі Управління СБУ у Волинській області повідомили Людмилі Арифовій про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого  ч.7 ст. 111-1 КК України, – добровільне зайняття громадянином України посади в незаконних судових або правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території. 

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 12 до 15 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.