СБУ повідомила про ще одну підозру вже засудженому на 15 років пропагандисту «руського миру» Володимиру Рогову

Влада
Володимир Рогов. Фото: соцмережі
Володимир Рогов. Фото: соцмережі

Служба безпеки України повідомила чергову підозру у злочинах проти національної безпеки  – посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та виправдовуванні збройної агресії рф – «рупору» російської пропаганди Володимиру Рогову.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на Запорізьку обласну військову адміністрацію.

Запорожець Володимир Рогов після початку великої війни обійняв посаду “члена головної ради адміністрації Запорізької області”, виступав спікером окупаційної влади. Як “представник місцевої адміністрації” Запоріжжя заявив, що область нібито хоче бути частиною Росії. 

Наразі він позиціонує себе як “голова Громадської палати РФ з питань суверенітету, патріотичних проєктів і підтримки ветеранів”; співголова кординаційної ради з інтеграції нових регіонів; голова руху «Ми разом з Росією».

Він публічно виправдовує війну Росії проти України та воєнні злочини РФ, бере активну участь в інформдиверсіях проти України.

Слідчі СБУ зазначають, що  власному Телеграм-каналі, з аудиторією в понад 100 тисяч підписників він розповсюджує матеріали, у яких містяться публічні заклики до вчинення дій направлених на зміну меж території та державного кордону України, виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, розпочатої у 2014 році, заперечення тимчасової окупації частини території України.

У своїх дописах Рогов намагається дискредитувати українських захисників, героїзує окупаційні угруповання країни-агресора та закликає місцевих мешканців надавати йому інформацію щодо місць дислокації Збройних сил України, військової техніки і зброї на Запорізькому напрямку.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ заочно повідомили Володимиру Рогову про підозру за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та чч. 2, 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України. 

Максимальне покарання за цими статтями – до 10 років позбавлення волі. 

В серпні 2023 року Рогова вже заочно засудили на 15 років за державну зраду та пособництво державі-агресору.