Франко-німецький концерн KNDS поставить Україні 12 САУ CAESAR

Влада
Українські артилеристи ведуть вогонь з САУ CAESAR. Фото: 199 НЦ ДШВ ЗСУ

Французьке відділення франко-німецького оборонного концерн KNDS підписало контракт на поставку Україні 12 самохідних артилерійських установок Caesar.

Про це повідомив міністр збройних сил Франції Себастьян Лекорню.

«У кулуарах промислового форуму, організованого в Києві, KNDS_France підписала контракт на постачання 12 гармат CAESAR, що профінансується Україною», – зазначив Лекорню.

За його словами, збільшення виробничих потужностей французького оборонно-промислового комплексу допоможе підтримати Україну.

1 жовтня 2024 року франко-німецький оборонний концерн KNDS повідомив про відкриття дочірнього підприємства у Києві, яке займатиметься технічним обслуговуванням та ремонтом своїх систем, включаючи танки Leopard, артилерійські системи CAESAR, гаубиці PzH 2000 та зенітні танки Gepard.

KNDS є одним із найбільших холдингів оборонної промисловості у Європі. Він виготовляє боєприпаси, бойові танки, броньовані машини, артилерійські установки тощо.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter