Зеленський ввів у дію санкції до 18 компаній та трьох фізичних осіб, підозрюваних у контрабанді

Влада
Президент України Володимир Зеленський Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський підписав укази, якими ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкції щодо осіб з Ірану, Китаю та Росії. Обмеження торкнулись шістьох фізичних осіб та 43 компаній цих країн.

Указ №692/2024 опублікований на сайті президента України. 

Обмежувальні заходи застосовані до громадянина Німеччини Олександра Акста, власника поштового оператора “Преміум пакет”. Компанія неодноразово потрапляла до поля зору правоохоронців через ймовірну контрабанду,  зокрема у 2021 році ДБР затримало 4 тонни контрабандного брендового одягу.

Також санкції застосовані до двох громадян України Валерія Фальковського, який раніше обіймав посаду начальника відділу митного оформлення №3 митного поста “Одеса-вантажний”, і Владислава Студенця, який пов’язаний із кількома компаніями в різних регіонах України.

До усіх трьох осіб санкції були застосовані ще у 2021 році. Тепер новим указом обмеження продовжені ще на 3 роки.

Також санкції накладені на 18 товариств з обмеженою відповідальністю, що зареєстровані в Україні: “Герман логістик сервіс”, “Преміум пакет ГМБХ енд Ко. КГ”, “Торг інвест захід”, “Рейніз трейдгруп”, “Блокріал”, “Укрвікбуд”, “Мітракорт”, “Грандміст”, “Боненторг”, “Будівельна фірма “Рембудмонтаж”, “Гріно імпекс”, “Прайм трейдент”, “Клайд-індастрі”, “Ареома”, “Бізнестрек”, “Альфагалактик”, “Барітренд” і “Ленокс трейдінг”.

Нагадаємо: 

  • 3 вересня президент України Володимир Зеленський підписав укази, якими ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони щодо запровадження санкції до юридичних та фізичних осіб, які забезпечують роботу авіаційної інфраструктури Росії, та колаборантів.
  • Рада національної безпеки і оборони України продовжила на 10 років санкції до низки проросійських діячів та пропагадистських ЗМІ. Зокрема до підозрюваного у держзраді блогера Анатолія Шарія та його дружини Ольги Шарій (Бондаренко),  головного редактора видання «Страна» Ігоря Гужви, так званого глави «ДНР» Дениса Пушиліна та інших.
  • В квітні 2024 року президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про запровадження санкцій проти 69 юридичних і двох фізичних осіб. Йдеться, зокрема, про низку медіа з Росії та з тимчасово окупованого Криму, а також компанії, пов’язані з військово-промисловим комплексом РФ, і компанії, які проводять фінансові розрахунки та працюють у сфері фінансів.