Олександру Губаль з Херсона, яка зливала інформацію про переміщення ЗСУ, умовно засудили до п’яти років позбавлення волі

Влада
Олександра Губаль
Олександра Губаль

Херсонка Олександра Губаль незаконно поширювала інформацію про переміщення Збройних Сил України. Вона підписала угоду про визнання своєї вини, тож суд виніс їй умовний термін: п’ять років позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання з іспитовим строком у три роки.

Про це йдеться у вироку Херсонського міського суду від 26 вересня, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Суд встановив, що херсонка Губаль Олександра Василівна в листопаді і грудні 2023 року незаконно поширювала інформацію про переміщення Збройних Сил України. Вона розповідала про розташування в місті військових автомобілів і про знаходження військовослужбовців по телефону різним людям, у тому числі, невстановленій особі. Щонайменше один із її співрозмовників був ворожим агентом.

Слідчі задокументували факти надання Олександрою Губаль інформації про ЗСУ 16 листопада 2023 року, грудня 2023 року – чотири випадки і 2 грудня 2023 року. 

Жінці інкримінували ч. 2 ст. 114-2 КК України. Олександра Губаль підписала угоду про визнання винуватості. Тож суд виніс їй умовний вирок – п’ять років позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання з іспитовим строком у три роки. 

Вирок ще не набрав законної сили.

Олександра Губаль працювала в Херсонському обласному шкірно-венерологічному диспансері. За інформацією херсонського видання МОСТ, вона може бути партнеркою по агентурній діяльності затриманого разом із нею у квітні 2022 року Віктора Мельниченка, співробітника відділу з благоустрою виконкому Корабельної районної ради в місті Херсоні, члена партії Ігоря Колихаєва «Нам тут жити!». 

За інформацією СБУ, тоді їм вдалося нейтралізувати агентурну групу ФСБ РФ, до складу якої входили чотири учасники, які коригували ракетно-дронові удари по Херсону. Двох із цих учасників затримали на гарячому під час виконання чергового завдання окупантів. 

  • Як повідомляв ЦЖР, велика прихильниця російських окупантів з Херсона Ірина Волкова зливала загарбникам інформацію про переміщення Збройних Сил України і публічно висловлювалася проти української влади. 30 вересня Херсонський міський суд виніс їй вирок – 11 років позбавлення волі.