Окупанти мріють переправляти десантників через Дніпро своїми «новітніми» БпЛА, а насправді китайськими агродронами

Південь
Російський десантник, підвішений до БпЛА «Перун». Фото: російські ЗМІ

Російські пропагандисти продовжують фантазувати на тему форсування Дніпра. Тепер вони обіцяють, що десант окупантів зможе висадитись в Херсоні, переправившись туди на своїх новітніх дронах «Перун». При цьому у продемонстрованому росіянами важкому квадрокоптері легко впізнати китайський дрон DJI Agras, які до початку повномасштабного вторгнення використовували фермери півдня України для обробки своїх полів.

Про це повідомляють кореспонденти «IPC-Південь» з посиланням на російські джерела.

«В угрупованні військ «Дніпро» розробили унікальний ударно-транспортний безпілотник «Перун». Нова розробка на російському програмному забезпеченні може доставляти важкі вантажі, виконувати функцію розвідника, проводити пошуково-рятувальні роботи, а також закидати в тил ворога десантні групи», – розповідають росіяни.

Заявляється, що нова «вундерваффе» є суто російською розробкою, хоча якщо придивитись, у «Перуні» можна впізнати китайський дрон DJI Agras зі зміненою камерою. Такі БпЛА до початку повномасштабного вторгнення активно використовували фермери півдня України для обробки своїх полів.

Для порівняння: китайський агродрон DJI Agras та «новий» російський БпЛА «Перун».

Більш того, росіяни мріють перелетіти на перероблених китайських дронах Дніпро.

«Кадри шокують: потужний і одночасно компактний квадрокоптер легко переносить в повітрі бійця і дбайливо опускає його на землю», – коментують російські журналісти відповідне відео, на якому «Перун» підіймає у повітря на висоту 3 метри російського військового.

Однак мрії окупантів про новітній «повітряний десант» скидаються цирковий номер, при цьому дуже недешевий. По-перше, коштує кожен DJI Agras близько мільйона гривень, що є досить значною сумою. До того ж не відомо, чи долетять «Перуни» до правобережжя Дніпра взагалі, а якщо і так, то треба сотні, якщо не тисячі таких БпЛА, щоб транспортувати достатню кількість російських вояків для потужної десантної операції.

Крім того, такий «агродесант» досить складно не помітити в небі, а отже він стане легкою здобиччю для українських мобільних вогневих груп, адже швидкість і маневровість «Перуна» – мінімальні.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter