Крадене зерно з лівобережжя Херсонщини російські окупанти продають до Китаю, Індії та Туреччини

Південь
Колаборант Сальдо "контролює" збір врожаю на лівобережжі Херсонщини
Гауляйтер Володимир Сальдо (праворуч) «контролює» збір врожаю на лівобережжі Херсонщини. Фото окупаційні ЗМІ

Вирощене на окупованих територіях Херсонської області і вкрадене зерно вивозиться до Росії, а згодом перепродається третім країнам. Здебільшого крадене збіжжя росіяни експортують до КНР, Індії та Туреччини. Паралельно з цим місцеві фермери відмовляються розрахуватись з населенням за орендовані земельні паї, адже у них “немає грошей”.

Про це повідомляє IPC-Південь.

“Експортери, які закуповують зерно та технічні культури у виробників Херсонської області, переважно відправляють продукцію до Китаю, Туреччини та Індії”, – заявив так званий “губернатор” Херсонщини Володимир Сальдо.

“Звичайно, ніякого зиску з цього експорту ані херсонські фермери-колаборанти, ані населення лівобережжя області не мають. З власниками земельних паїв, на яких безпосередньо і вирощується зерно на продаж, досі не розрахувались. Аграрії заявляють, що в них просто немає коштів, адже цього року на врожай вплинула посуха та відсутність зрошення внаслідок підриву росіянами дамби Каховської ГЕС”, – пише видання.

Щоб утримувати домашнє господарство, “пайовики” з окупованих територій змушені викуповувати у росіян збіжжя, яке виросло на їхніх же землях. Ціна за тонну такого зерна у регіоні коливається від восьми до десяти тисяч російських рублів.

“Іронічно, що колаборант Сальдо під час зустрічі минулого тижня з російським диктатором Путіним, серед іншого, похвалився великим врожаєм у херсонських аграріїв. Він, певно, забув, що ще місяць тому заявляв про те, що після підриву росіянами дамби Каховської ГЕС врожайність в області знизиться на 30-50% у порівнянні з тогорічною”, – додає видання.

“Морози по нас не вдарили, тому посіви всі збереглися. У загальний кошик Росії ми додамо досить великий урожай”, – обіцяв Сальдо.

“Губернатор”, втім, змушений був визнати проблеми в сільському господарстві, які, однак, не здатні “затьмарити перемоги”. Води не вистачає, бідкався зрадник, але тисячі комбайнів, тракторів та автомобілів уже в полях, збирають данину окупантам.

Як Росія збільшує темпи піратської діяльності у захоплених портах Бердянська та Маріуполя, дивіться у сюжеті ЦЗР.