П’ятьох незаконних «депутатів» з Каховки на Херсонщині окупанти достроково позбавили повноважень

Південь
«Депутати» окупаційної ради депутатів Каховки. Фото: скріншот відео окупаційних ЗМІ

Росіяни достроково припинили повноваження незаконних «депутатів» так званого Каховського муніципального округу Херсонщини Ігоря Бжезицького, Вадима Ктітора, Оксани Довбні, Катерини Теслі і Антона Гаврашенка. Всі вони були призначені до окупаційного органу влади від путінської партії «Единая Россия».

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на відповідне рішення, оприлюднене на сайті окупаційної адміністрації Херсонської області.

У рішенні йдеться про дострокове припинення депутатських повноважень так званих «депутатів» окупаційної ради депутатів Каховки від путінської партії «Единая Россия».

А саме: Ігоря Бжезицького, православного бізнесмена, співзасновника і голови правління ПрАТ «Каховський експериментальний механічний завод», керівника єпархіального відділу з питань сім’ї Новокаховської єпархії УПЦ МП, співзасновника місцевої благодійної організації «Лєпта», яка надає активну допомогу представникам окупаційних військ РФ. Також Бжезицький є заступником голови окупаційної адміністрації Каховки з червня 2023 року. У березні 2024 року СБУ повідомила йому про підозру в колабораційній діяльності.

Перестав бути «депутатом» у Каховці фітнес-тренер Вадим Ктітор, заступник голови окупаційної адміністрації міста в 2022 році. Його дружина Анастасія Ктітор зараз очолює незаконну раду депутатів Каховки.

Зняті повноваження з Оксані Довбні, голови окупаційної адміністрації села Тавричанка Тавричанської сільської громади Каховського району, Катерини Теслі, голови окупаційної адміністрації села Чорнянка Таврійської міської громади Каховського району і Антона Гаврашенка.

Повідомляється, що всі вони зняли повноваження за власним бажанням.

Раніше росіяни достроково позбавили повноважень депутата окупаційної ради депутатів Голої Пристані Скадовського району Володимира Зоріна, представника партії «Справедливая Россия – За правду» і «депутаток» окупаційної ради депутатів Новотроїцького Генічеського району Олени Воронко і Наталії Немченко.

Як повідомляв ЦЖР, гауляйтеркою села Новокам’янка Таврійської міської громади росіяни призначили Тетяну Теслю, невістку гауляйтерки сусідньої Чорнянки Катерини Теслі.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter