Колишню суддю Наталію Шарко окупанти призначили новою гауляйтеркою Генічеська на Херсонщині

Південь
Наталія Шарко
Наталія Шарко

39-річну Наталію Шарко, колишню суддю-зрадницю Генічеського районного суду, російські окупанти призначили в. о. голови підконтрольної їм адміністрації Генічеської громади Херсонщини. Попередню гауляйтерку Олену Терських, депутатку-зрадницю Генічеської міськради від партії «Європейська солідарність» звільнили нібито за власним бажанням 30 серпня.

Про це з посиланням на окупаційні пабліки повідомляє Центр журналістських розслідувань.

З 4 вересня виконувати обов’язки голови окупаційної адміністрації Генічеської громади Херсонщини росіяни поклали на Шарко Наталію Анатоліївну. З вересня 2023 року вона є першою заступницею гауляйтерки Генічеська, а до цього працювала суддею в незаконно створеному «Геническом районном суде».

Олену Терських, законну депутатку Генічеської міськради від партії «Європейська солідарність», яка до цього часу очолювала окупаційну адміністрацію Генічеської громади, звільнили нібито за власним бажанням з 3 вересня 2024 року. Таке рішення незаконний «совет депутатов Генического муниципального округа» прийняв 30 серпня. Вона встигла пропрацювати на цій «посаді» майже два роки

Олена Терських (у центрі) на святкуванні дня російського прапора, серпень 2024 року. Фото з окупаційних пабліків

Олена Терських (у центрі) на святкуванні дня російського прапора, серпень 2024 року. Фото з окупаційних пабліків

Нову гауляйтерку Генічеської громади Наталію Шарко призначили суддею Генічеського районного суду в жовтні 2013 року. В липні 2018 року вона почала працювати суддею Печерського районного суду м. Києва. В грудні 2021 року її безстроково знову призначили на посаду судді Генічеського райсуду Херсонської області.

В липні 2024 року Наталію Шарко тимчасово відсторонили від здійснення правосуддя на підставі рішення Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя. Попри це вона отримала майже 1,4 млн грн зарплатні з держбюджету України за час повномасштабної війни і своєї роботи на ворога.  

20 серпня 2024 року Вища рада правосуддя ухвалила рішення про звільнення судді Генічеського районного суду Херсонської області Наталії Шарко на підставі п. 3 ч. 6 статті 126 Конституції України.

Незадовго до цього Наталії Шарко повідомили про підозру в державній зраді за ч. 2 ст. 111, добровільному зайнятті посади в незаконному судовому органі на тимчасово окупованій території за ч. 7 ст. 111-1 і в колабораційній діяльності за ч. 5 ст. 111-1 КК України. Їй світить довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Наталія Шарко уродженка села Цукури Таврійської міської громади Каховського району Херсонської області.

  • Як повідомляв ЦЖР, виконувачем обов’язки голови окупаційної адміністрації Іванівської селищної громади Генічеського району Херсонщини всередині липня 2024 року росіяни призначили херсонця Олексія Мальонкіна. Його попередниця Ольга Полосухіна, яка восени 2022 року втекла сюди з Миколаївської області написала заяву про дострокове припинення своїх повноважень нібито за власним бажанням.