Павла Кишинця із Мелітопольщини росіяни внесли до переліку терористів та екстремістів «за планування заворушень»

Південь
Павла Кишинця змусили записати зізнання в злочинах. Скрін з відео РІА Новости
Павла Кишинця змусили записати зізнання в злочинах. Скрін з відео РІА Новости

Мешканця Мелітопольського району Павла Кишинця, якого росіяни викрали влітку 2022 року і з того часу таємно утримують в місцях несвободи, внесли до переліку терористів та екстремістів Росфінмоніторингу. Чоловіку інкримінують “планування заворушень” на окупованій території. В його телефоні нібито знайшли кадри, зняті під час викрадення активістів “русской весни” в Мелітополі Катерини Уманець та Максима Чорного в 2014 році.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на перелік Росфінмоніторингу та відкриті джерела

Дані про мешканця Запорізької області Павла Сергійовича Кишинця (04.12.1991 р.н.) як про терориста  внесені в перелік Росфінмоніторингу наприкінці вересня 2024 року. 

У зоні уваги окупаційних спецслужб Павло Кишинець опинився з перших тижнів повномасштабного вторгнення. Наприкінці березня 2022 року окупанти опублікували відео нібито з телефону, який належить Павлу. На кадрах – побиття невідомими проросійського активіста Максима Чорного та допит активістки “русской весни” Катерини Уманець, яку потім призначили гауляйтеркою Кирилівки, а пізніше звільнили за нібито розкрадання. Відео супроводжується повідомленням, що силовики розшукують Кишинця.  

Влітку 2022 року мешканці Костянтинівки Мелітопольського району розповідали журналісту ЦЖР, що окупанти штурмували обійстя та будинок де проживав Кишинець: приїхали на кількох автомобілях, вибили ворота -івлаштовували обшуки помешкання. 

У жовтні 2022 року російські ЗМІ опублікували відео, де Павло Кишинець, якого називають учасником забороненої в РФ “Правого сектору”, “зізнається” в тому, що нібито за примусом Служби безпеки України готував “заворушення”, плануючи використати “зброю, яка зберігалася в трьох гаражах”. До співпраці його нібито примусили, шантажуючи викраденням чотирирічного сина.

Серед “співучасників” Павло Кишинець називав тоді громадянина Дагестана Абакара Ісаєва, який до повномасштабного вторгнення жив у Мелітополі, і якого тепер також внесено до переліку терористів та екстремістів. 

Наразі даних, про те, за якими статтями КК РФ обвинувачений українець і в якому суді розглядається ця фальсифікована справа, у відкритих джерелах знайти не вдалося.