У селищі Новотроїцьке на ТОТ Херсонщини підірвали машину головного місцевого поліцая, йому відірвало ногу

Південь

В понеділок, 7 жовтня, у селищі Новотроїцьке Генічеського району Херсонщини підірвали автівку головного місцевого поліцая. Окупанти оперативно перекрили всі вулиці і шукають «терористів». 

Про це з посиланням на власні джерела повідомляє Центр журналістських розслідувань.

В першій половині дня 7 жовтня в селищі Новотроїцьке однойменної громади Генічеського району Херсонщини стався потужний вибух. Згодом стало відомо, що підірвали машину, в якій перебував начальник місцевого відділення окупаційної поліції. Він, на жаль, вижив, але в результаті вибуху йому відірвало ногу.

За даними джерел ЦЖР, після вибуху російські окупанти перекрили всі вулиці в Новотроїцькому, перевіряють всіх перехожих і всіх, хто пересувається на автівках. 

«Російських військових тут просто зараз купа. Шукають «терористів», – розповіли наші джерела.

За даними з окупаційних реєстрів, очолює окупаційне відділення поліції Новотроїцького місцевий колаборант Ляшко Сергій Володимирович, 5 грудня 1990 р. н., уродженець села Громівка. Як писав раніше ЦЖР, він закінчив Харківський національний університет внутрішніх справ, після чого працював дільничним у Генічеському районі. 

Сергій Ляшко, колаборант Фото: соцмережі

Під час окупації Сергій Ляшко повернувся до Новотроїцького, де спочатку працював «заступником начальника поліції з громадської безпеки». За словами місцевих, Сергій Ляшко причетний до викрадень і катувань своїх колег-поліцейських і погрожує їхнім рідним, які залишаються в окупації. Вочевидь, завдяки своїй самовідданій службі на окупантів його підвищили в посаді. На бік ворога перейшли й інші члени родини Сергія Ляшка, зокрема, законний староста села Громівка Ляшко Сергій Іванович

Окупаційні пабліки підтвердили інформацію про підрив машини, в якій перебував начальник незаконного відділення поліції Новотроїцького. Це сталося біля магазину “Троя”. Внаслідок детонації колаборант отримав мінно-вибухову травму. За інформацією мешканців Новотроїцького, Сергій Ляшко підірвався у віджатій у законних власників автівці.

Випадки підриву машин зі зрадниками на Херсонщині далеко не поодинокі. 22 грудня 2022 року в Каховці підірвали автівку з гауляйтером села Василівка Любимівської селищної громади Андрієм Штепою на прізвисько «Шнира» і «Блютуз», він згорів заживо

17 березня 2023 року поблизу захопленої будівлі Ювілейної сільської ради підірвали автівку з 44-річним Сергієм Москаленком, поліцаєм з Нової Каховки. Він не вижив.  

  • Наприкінці серпня 2024 року поблизу села Приморське в Скадовському районі підірвали автівку місцевого поліцая. За попередньою інформацією, в ній перебував колаборант Ігор Кузьменюк. Однак уточнити або перевірити цю інформацію, а також дізнатися про долю зрадника поки не вдалося.